Lupauduin jokinaikasitten tekemään glögijuustokakun, ja nyt jaan ohjeeni teidän kanssanne. Ohjeen tein siis itse, yhdistelemällä kahta eri ohjetta. Alkuperäisissä ohjeissa oli mm. enemmän valkosuklaata ja baileysia.

Pohja:
Piparitaikinaa
Glögiä

Sulata piparitaikina. Kauli levyksi. Leikkaa taikinasta kaksi ympyrää, toinen tismalleen irtopohjan kokoinen ja toinen hieman pienempi. Paista ja jäähdytä.

Täyte;
200g Vanilijarahkaa
200g Vanilijatuorejuustoa
1prk Vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
4dl Kuohukermaa
Levy valkosuklaata
6 Liivatelehteä
1/2dl Glögiä
sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vanilijakastike. Vaahdota kerma ja sekoita vanilijakastikkeen joukkoon. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuusto-rahka massan joukkoon. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kerma massat, mausta sokerilla. Kuumenna 1/2dl glögiä.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja laita isompi piparitaikina ympyrä pohjalle, kostuta glögillä. Liota liivatteet kiehuvan glögin joukkoon. Kaada liivateneste varovasti täytteen joukkoon.
Kaada puolet täytteestä vuokaan. Aseta pienempi pipariympyrä vuokaan ja kostuta glögillä. Kaada loppu täyte vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. 

Kiille:
3dl Glögiä
3 Liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liota liivatteet sinne. Jäähdytä. Kaada varovasti kakun päälle ja anna hyytyä. Koristele esim. valkosuklaalla ja kanelilla.

IMG_2208.jpg

Tämä lähinnä itselle muistutukseksi:

Irtopohjavuoka vuotaa saumasta. Eli vuuassa ei voi tehdä kakkuja joihin tulee kiille tms, kaikki nestemäinen valuu saumasta ulos.
Siksi tämänkin kakun kiille on toispuoleinen.