Eli tänään on otsikon mukaisesti vuorossa lihaperunasoselaatikkoa sekä lisäketomaatteja uunissa kypsennettynä.

Kauppalista:
1kg Perunoita
400g Jauhelihaa
2kl Sipulia
1L Maitoa
3kpl Isoja tomaatteja
Muut ainekset:
Oregano
Voi
Suola
Mustapippuri
Sipulijauhe
Chilijauhe
Oliiviöljy
Valkosipulinkynsiä
Tarvikkeet:
Kattila + kauha + perunasurvin + kuorimaveitsi
Paistinpannu + lasta
Leikkuulauta + puukko
Uunivuoka
Pelti + leivinpaperi + uuniritilä

Aloita kuorimalla perunat. Kuori noin kilo perunoita ja laita kattilaan keittymään. Laita pannulle tilkka oliiviölyä ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki pannulla ja lisää joukkoon jauheliha. Mausta jauheliha-sipuli sekoitus oman maun mukaan. Minä laitoin valkosipulinkynsiä 3kpl, suolaa, mustaippuria, sipulijauhetta sekä chilijauhetta.

IMG_1411-normal.jpg

Tällävälin kun perunat ja jauheliha kypsyvät, laita uunilämpenemään 225-asteeseen. Laita keskitasolle ritilä ja pellille valmiiksi leivinpaperi. Pese ja puolita isot tomaatit, pihvi- ja terttutomaatit ovat hyviä, mutta toki muutkin kelpaavat :). Laita tomaattien puolikkaat pelilille. Kaada jokaisen päälle tilkka oliiviöljyä. Ripottele päälle kerros oreganoa, ripaus mustapippuria ja suolaa. Tässäkin mausteet ihan oman maun mukaan. 

IMG_1413-normal.jpg

Kun perunat ovat kypsiä, tee löysä muusi. Voita ja maitoa oman maun mukaan, tai miten oletkaan tottunut perunamuusin tekemään. Lisää löysän muusin joukkoon jauheliha-sipuli sekoitus ja sekoita. Kaavi muusi mössä tasaisesti uunivuokaan. Laita vuoka uuniin ritilänpäälle ja anna olla noin puolituntia. Laita tomaatit n. 15minuuttia vuuan jälkeet. Ovat sitten molemmat samaan aikaan valmiita.

IMG_1416-normal.jpg

Valmiista tomaateista en harmi vain saa tähän kuvaa kun on 'liian iso', samanlainen kuin kaikki muutkin kuvat.. Mutta tässä siis valmis lihaperunasoselaatikko. Ei muutakuin annos tomaateista ja soseesta. Vihreä salaatti olisi myös oikein hyvä tarjoilukaveri, minulla vain ei nyt sattunut olemaan..

IMG_1422-normal.jpg