Tai niinkuin minä sanon, muffinssi. Muffinssi on muffinssi, on siinä sitten kuorrutus tai ei, sitä mieltä minä olen. Tälläisiä on hyvä leipoa koska itse en näitä syö, eipähän tule lihottua :) Vaihekuvat jäivät pois, unohtui ottaa, mutta ehkä siitäkin selvitään, eipä ole ensimmäinen kerta..

Muutankin tässä samalla hieman kirjoitusteni aloitustekstiä. En kirjoittele enään kauppalistaa tai tarvikkeita, jokainen voi itse katsoa mitä tarvitaan, tarkistaa sitten kaappinsa ja sen perusteella lähteä kauppaan (jos tarvitsee:) Ja välineissä voi aina soveltaa, aineissakin tietysti jos tarvitsee :)

Elikkäs.

Aloitetaan vedellä ja voilla. Mittaa kattilaan molempia (vettä ja voita) 375,5grammaa ja kiehauta. Jätä jäähtymään. Mittaa kulhoon 7 kananmunaa ja sokeria 6,2dl, vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää osittain (tai kokonaan) jäähtynyt vesi-voi seos muna-sokeri vaahtoon. Sekoita samalla hyvin. Mittaa vehnäjauhot (750g) ja leivinjauhe (6tl) ja sekoita massan joukkoon varovasti. Muista myös sekoittaaa leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ensin. Maun mukaan voi myös laittaa vanilliinisokeria jos tahtoo (5g). Minunkin piti laittaa mutta massan tehtyäni huomasin sen edelleen olevan pöydällä.. Ja koska kyseessä on sitruuna muffinssit, lisäsin massaan lemon curdia, sillain sopivasti, maun mukaan :). Tähän siis olisi alkuperäisen ohjeen mukaan kuulunut sitruunapastaa, mutta koska en sitä omista enkä tiedä mistä sitä saisi, kertokaa joku jos tiedätte mistä sitä voisi saada? Lemoncurd  ei yhtä voimakasta ole kuin sitruunapasta ja siksi muffinsseissa ei paljon sitruuna maistunutkaan, mutta ihan kelpuutettavia tuli.
Paisto 200-asteisessä uunissa n. 25-30min.

Muffinssien paistuessa voi tehdä täytteen, eli:

100g (=levy) Salmiakkisuklaata, siis sitä täytesuklaata onkohan Fazerin? pilkotaan pieneksi muruksi. 2,5dl kuohukermaa vaahdotetaan aika kovaksi vaahdoksi. Suklaapalat sekoitetaan joukkoon ja maun mukaan voi lisätä hieman sokeria.

Minä tein muffinsseja kahdella eri kuorrutuksella, toiset Violan valmiiksi maustetulla sitruuna tuorejuustolla jota hieman ohensin sitruunamehulla (=2prk sitruunatuorejuustoa ja puolikkaan sitruunan mehu). Toiset tein ihan normaalista tuorejuustosta jonka itse maustoin (=Lemoncurdia muutama ruokalusikallinen ja sitruunan mehua). Kuvissa esiintyy vain jälkimmäisellä tehtyjä muffinsseja.

Kun muffinssit on paistunut leikkaa keskelle kolmionmallinen kolo (kts. lisää Prinsessaleivoksia) ja täytä kolo kerma-salmiakkisuklaa täytteellä. Lisää hattu päälle väärinpäin.

IMG_7462-normal.jpg

Pursota päälle tuorejuustoa (älkää tuijottako rumia pursotuksiani!) Keltainen väriaine olisi ollut aivan loistavaa, o vathan nämä sitruuna-salmiakkeja muttakun ei ollut ja kauppaan en sen takia lähtenyt.. Nätimpiä olisi tullut mutta eipä tuo suuri menetys ole.

IMG_7461-normal.jpg

Ja koska kyseessä (edelleen) on sitruuna-salmiakki, tuorejuuston päälle ripottelin vielä salmiakkihippusia. Alemmassa kuvassa muffinssien päällä on turkipippurimurusia (Fazer) sillä salmiakkihippuset eivät kaikkiin riittäneet. Ja muffinsseja tuli siis paljon enemmän kuin nämä kuvassa näkyvät. En laskenut mutta joku parisenkymmentä muffinssia tuli tällä ohjeella.

IMG_7459-normal.jpgIMG_7469-normal.jpg