Minulla on viimeaikoina ollut ideat vähissä mitä sitä tekisi ruuaksi, kun ei aina jaksaisi niitä samoja ruokia pyöritellä viikosta toiseen. Olenkin hakenut inspiraatiota kokkakseeni Hellapoliisin reseptikirjasta. Se taitaakin olla ainoa reseptikirja jonka omistan, muuten kaikki ovat leivontakirjoja.. No, ainakin kasvispihvit tuli kokeiltua, omalla muunnelmalla tietysti. Nyt kokeilin ohjetta 'Jauhelihasieni pyyt', omilla muunnelmilla toki. Ja sen ohjeen nyt jaankin kanssanne, oman versioni tästä ohjeesta siis.

 

Kuori perunoita sopiva määrä ja laita kiehumaan kattilaan. Laita kulhoon n. 2dl korppujauhoja ja 2dl ruokakermaa. Anna turvota sen ainaa kun pilkot yhden ison sipulin, kolme valkosipulin kynttä ja yhden chilin. Chilin lisäsin joukkoon vain koska jääkaapista yksi tuore vielä sattui löytymään. Kippaa sipulisilppu, 400g jauhelihaa, yksi kananmuna, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta korppujauhojen joukkoon ja sekoita käsin jauhelihamassaksi.
Pilko sitten 6 tuoretta herkkusientä (minulla oli 'jumbo' herkkusieniä, vaikkevat mielestäni kovin jumboja olleet, tavallisen kokoisia) pieneksi silpuksi.

20151219_144304.jpg

Pilko samalla kokonainen keltainen paprika. Toki paprikan määrän ja värin voi valita oman maun mukaan. Nyt kun kaikki on pilkottu, ota jauhelihamassa uudelleen käsittelyyn. Ota taikinasta isohko pallo ja muotoile siitä käsissäsi suorakaiteen muotoinen levy ja aseta pöydälle. Alkuperäisen ohjeen mukaan näitä piti tulla 10, mutta minulla tuli 7, tosin tein aika paksuja näistä 'levyistä'. ''
Levitä jokaisen levyn päälle pippuriturejuustoa ja sienisilppua. Minä käytin koko 200g tuorejuustopaketin näihin. Käärin sitten levyt rullalle ja muista 'ummistaa' myös päät ettei täyte valu ulos.

20151219_150147.jpg

Paista sitten pötköjä pannulla joka puolelta kunnes ovat kokonaan kypsiä. Kun kaikki pötköt ovat kypsiä (ja edellleen pannulla), kaada joukkoon 2dl ruokakermaa, loppu sienisilppu sekä paprikat. Anna hautua jonkun aikaa. Tee tällävälin vaikka perunamuusi valmiiksi, voita, maitoa ja suolaa. 
Syö ja nauti :)

20151219_152200.jpg

Kommenttini:
Hyviä tuli, ja aion tehdä uudelleenkin! Vähän erilaisessa muodossa ehkä. Koska minun 'levyni' eivät oikein onnistuneet, eivät pysyneet kiinni.
Massassa olisi ehkä voinut olla toinenkin muna, koska nyt oli hankaluuksia saada pysymään kasassa, tiedäsitten johtuiko se täytteemäärästä jota aika runsaasti laitoin. Alkuperäisessä ohjeessa munaa ei ollut lainkaan mutta minusta massa oli liian paksua ilman munaa.
Nämä ovat hyviä myös ilman 'kermakastiketta' ja löysä perunamuusi sopii oikein hyvin kaveriksi.
Aion tehdä uudelleenkin!