Tein tätä kakkua jo ensimäisen kerran kesällä, ja tälläviikolla jopa kaksi kertaa. Molemmat tosin olivat tilauskakkuja joista toista pääsin itsekkin syömään.

Eli tosiaan tässäpä ohje:

Pohjaan n. 200g Digestive keksejä murskattuna sekä n. 75g voita sulatettuna (en siis tarkkaan punninnut kumpaakaan ainesta). Sekoitetaan ja painellaan tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Itse tykkään niistä pienemmistä vuuista, kakuista tulee silloin korkeampia ja näyttää isommilta. Kun taas isolla vuualla tulee yleensä matala kakku mutta iso pyöreä joka ei mahdu mihinkään.
Täytteeseen sitten. Purista yhden sitruunan mehu kattilaan siivilän läpi jottei siemenet pääse kattilaan. Sitten laita likoamaan kylmään veteen 6liivatelehteä. Liivatteiden liotessa, vatkaa 4dl kuohukermaa paksuksi vaahdoksi ja sen jälkeen toisessa kulhossa 200g appelsiinituorejuustoa (minulla oli Violaa), 200g appelsiinijogurttia (Arla), 2dl sokeria sekä 2tl vanilliinisokeria. Kun molemmat seokset on vatkattu hyvin ja liivatteet lionnut, laita sitruunamehu kattila hellalle kuumenemaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon lionneet liivatteet ohuena nauhana kokoajan hyvin sekoittaen! Tämän jälkeen sekoita joukkoon (minä käytin kokoajan sähkövatkainta!) kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Sitten koristeluun. Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Liivatteita 3lehteä likoamaan kylmään veteen. Kattilaan 0,5dl appelsiinimehua ja kuumenna kiehuvaksi, lisää lionneet liivatteet joukkoon. Kaada kattilaan vielä 2dl kylmää appelsiinimehua ja sekoita. Kaada vähän jäähtyneenä (muttei jähmettyneenä!) kakun päälle ja nosta takaisin kylmään hyytymään. Koristele haluamallasi tavalla, appelsiinilla, suklalla, hopeakuulilla, millä vaan!

Minä käytin kesällä koristeluun suklaata, tälläkertaa toiseen tilauskakkuun käytin tuoretta appelsiinia. Ihan ok nätti tuli vaikka itse sanonkin.. Yksinkertaista mutta kuitenkin..

IMG_0178.jpg

Tässä vielä appelsiinikoriste lähemmin:

IMG_0181.jpgIMG_0182.jpg

Siis kaikessa yksinkertaisuudessaan:Kolme ohutta ympyrän muotoista siivua appelsiinin keskeltä (isoin kohta). Leikkasin ne puoleenväliin asti halki ja taitoin toisen 'jalan' taakse ja toisen eteen. Vähän sommittelua kakun päälle ja se oli siinä.

Kommenttini:
Kesällä kun tein tätä kakkua, käytin appelsiinimehua jogurtin tilalla, muistaaseki desin verran. Siitäkin versiosta tuli hyvää, maistui voimakkaammin appelsiinille. Toiset jopa tykkäsivät enemmän siitä versiosta, mutta minun mieleeni oli tämä. Makuasioita.
Itse en kakuissa/leivoksissa tykkää kiilteestä, mutta antaahan se kakulle kauniin pinnan eikä pinta pääse kuivumaan. Ja toisaalta taas toiset tykkäävät siitä, varsinkin tässä kakussa jossa kiille oikeasti maistuu jollekkin eikä ole vain kortiste..

Tykkään tästä kakusta ja todennäköisesti tulen vieläkin tätä tekemään.