Eilen oli leivontapäivä. Piti leipoa vieraita varten, ja kerrankin sain oikeasti syyn leipoa. Paljon ja kerralla :D Oli tosi mukavaa! 

Aloittakaamme suolaisesta.

Tonnikala-Paprikapiirakka:

Keitä perunoita 2kpl, kuori ne ja muussaa haarukalla. Nypi 2dl vehnäjauhoja, 150g voita, perunamuusi sekä ripaus suolaa taikinaksi ja laita jääkaappiin jähmettymään. Painele hieman jähmettynyt taikina piirakkavuoan pohjalle ja pistele haarukalla muutamia reikiä. Esipaista 200C n. 15min
Valmista sitten täyte. Pilko yksi paprika pieniksi kuutioiksi (ei kuitenkaan mitään silppua!) ja laita kulhoon. Silppua puntti tilliä, valuta 2prk tonnikalasta öljy ja lisää molemmat paprikoiden joukkoon. Sekoita. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle tasaisesti ja valmista sitten munakerma. 2dl kermaa ja 2kpl kananmunia, sekoita ja mausta esim. pippurilla, kaada sitten tasaisesti piirakan päälle ja paista vielä 200C n. 30min.

IMG_8732.jpg

Kommenttini:
Kuvassa piirakka näyttää melkein palaneelta, mutta ei, se ei palanut. 
Vuokaa en voidellut mitenkään ja sen huomasi piirakkaa leikatessa, jämähti oiken kunnoilla reunoista kiinni mutta pohja irtosi hyvin.
Pohjataikinasta tuli hieman suolainen kun maistoin sitä ennen paistoa, mutta täytteiden ja paiston jälkeen suola ei enää maistunut niin voimmakkaasti kun en laittanut suolaa täytteeseen enkä munakermaan.
Jos uudelleen tekisin, niin luultavasti laittaisin kaksi paprikaa ja yhden purkin tonnikalaa. Juustoraaste luultavasti sopisi tähän myös.
Täytyy varmaan uusintaversio joskus tehdä..

Sitten makea osuus.

Baileys juustokakku:

Murusta n. 150g digestive tai vastaavia (minulla oli jotain Extra merkkisiä halppiksia) kaurakeksejä. Sulata 100g voita ja lisää keksimurun joukkoon. Sekoita. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, rengas kiinni ja painele keksi-voi seos tiiviisti pohjalle. 
Sitten valmistetaan täyte.
Laita 3kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa 3dl kermaa vaahdoksi ja mausta se vanilijasokerilla. Kun kerma on vaahdottunut, lisää joukkoon 400g tuorejuustoa (maustamatonta, minulla oli Violaa), 160g tomusokeria sekä 1dl Baileys likööriä. Sekoita. Kiehauta kattilassa tilkka likööriä ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Lisää sitten kermaseokseen ja sekoita hyvin
Lopuksi kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Juuri ennen tarjoilua ripottele päälle kaakaojauhetta. Tai mitä vain koristeita oman mielen mukaan.

Baileys%20kakku.jpg

Kommenttini:
Unohdin ottaa kakusta kunnollisen kuvan, joten pärjätkäämme tuolla.
Kakku sai vierailta kehuja ja myös itse pääsin sitä maistamaan. Omasta mielestäni oli aika makeaa, vaikkeihan tuossa ole 'paljon' sokeria, ripaus vanilijasokeria ja hieman enemmän tomusokeria.
Hyvää oli, baileys maistui mukavasti läpi, vaikkeivat vieraat osaneet aivan täysin sitä tunnistaa, mm. rommia arvuuteltiin siinä olevan. Sitten maistui baileys kun paljastin mitä kakussa on. Niinhän se aina menee, että heti tunnistaa kun kerrotaan :)

Suklaapallot:

Tein pari kivaa löytöä leivota tarvikkeita kaivellessani:

IMG_8725.jpg
IMG_8739.jpg

Joten päätin uudelleen kokeilla suklaapalloja, kun aineitakin löytyi. Tähän ohje löytyy edellisestä postauksesta, mutta laitetaan nyt uudestaan vielä, pienillä muokkauksilla.

Sulata kattilassa viipale voita sekä suklaa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon 100g hienoksi jauhettuja digestive keksejä, 1dl tomusokeria sekä 0,5dl kahvilikööriä. Sekoita hyvin. 
Kaada sitten massa pöydälle ja muotoile siitä palloja. Tai kuten minun tapauksessani, painele massa muotteihin.

IMG_8736.jpg

Kommenttini:
Edellisellä kerralla keksejä oli vain 80g, ja se oli parempi. Tämä massa oli enemmän 'hajoavaa' eikä sitä voinut muotoilla yhtä hyvin.
Vadelmapalat tässä maistuivat oikeasti, toisin kuin edellisen kerran appelsiini suklaassa appelsiini.
Pieniä, hyviä, makeita. Ei kuitenkaan suosikkilistani kärkeen päässeet, valkosuklaa-lime fudge on edelleen ykkönen!