Nyt oli kyllä sellainen kokeilu että.. Täytyi saada töihin evästä, jotain millä lähtee nälkä mutta ei mitään lämmitettävää, eikä mielellään leipää. Hedelmät ja jogurtit kun ei hirveästi nälkää yksin pidä.. Joten ratkaisu oli salaatti! Vielä kun lehteä selatessa tuli idea bataatti salaatista.. Enpä ole ennen sellaista edes ajatellut..

Eli:

Uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori bataatti (puukolla) ja pilko kuutioiksi. Sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä, mustapippuria myllystä sekä suolaa. Levitä pellille tasaiseksi kerrokseksi ja laita uuniin n.10min että pehmenevät. Tällävälin pilko punasipuli puoliympyröiksi kulhoon ja laita päälle (tummaa) balsamicoa ja ripaus sokeria. Sekoita ja anna marinoitua. Pilko vielä pätkä kurkkua kuutioiksi sekä frisee salaatti.
Anna bataattien jäähtyä hieman.
Sekoita kaikki pilkotut aineet kulhossa. Jos salaatti syödään heti, laita joukkoon vielä fetajuusto ja sekoita.

20150208_162012.jpg

Itse laitan fetan vasta aamulla, jolloin salaatti töihin mukaan lähtee. Silloin salaatin joukkoon lisään vielä hieman kuivattua sipulia (se on muuten tosi hyvää!)

20150208_162418.jpg

Kommenttini:

Määrä tässä oli ihan loistava, kaksi sopivaa annosta eli molemmille evästä töihin. Tai sitten itselle tuplasti tai vaikka töihin ja kotiinkin vielä..
Bataatti on ihanan makuista mutta vihaan raa'an bataatin leikkaamista, se on niin kovaa! Jos sen korvaisi esim. palternakalla tai laittaisi sitäkin tähän salaattiin?
Paprika olisi myös sopinut tähän hyvin, ja vaikka krutongitkin. On niin paljon kaikkea hyvää mutta määrähän kasvaa ihan hirveästi jos kaiken hyvän laittaa yhteen salaattiin.. Jätetään jotain toiseenkin kertaan :D