Perunamuusia, täytettyjä lihapullia sekä virheää salaattia. Niitä oli tänään päivälliseksi ja tässä tulee ohjeita, vaikkakin täältä taitaa jo lihapullaohje löytyä..

Lihapullat:

Laita kulhoon 2pss ranskalaista sipulikeittoa, 2dl korppujauhoja sekä 5dl ruokakermaa. Anna turvota n. 10min. Leikkaa tällävälin 2 sipulia sekä 6 kynttä valkosipulia.
Lisää pilkotut sipulit, 800g jauhelihaa, 3kpl kananmunia sekä mausteet lihapullamassan joukkoon. Sekoita hyvin. Paista koepala ja maista onko mausteita tarpeeksi. Itse käytin tässä versiossa suolaa, mustapippurirouhetta, valkosipulijauhetta sekä paprikamaustetta. Mausteet kuitenkin oman maun mukaan ja mitä kaapista löytyy..
Ala pyöritellä lihapullia:
Levitä kämmenelle hieman lihapullamassaa ja laita päälle mozzarellapallo. Lisää sitten päälle taikinaa ja pyöritä pallo, katso ettei mozzarella 'kurki' mistään tai se valuu ulos.
Paista 225 asteessa n. 20min

Perunamuusi:

Minulla oli 2kg jauhoisia perunoita. Keitinveteen hieman suolaa. Pehmeät perunat muusataan ja joukkoon suolaa, voita ja maitoa.

Vihreä salaatti:

Tämä oli tänään tälläinen 'mitä kaapista löytyy' versio. 
Salaatissa oli tänään 1,5pss frisee salaattia, puolikas kurkku, punainen paprika, pikkuisen tonnikalaa sekä 'marinoituja' mozzarella palloja. Eli mozzarellapallot laitoin kippoon johon sekoitin n. 1rkl pestoa ja 1tl balsamicoa. Sekaisin ja salaatin joukkoon.

Tänään oli hyvää ruokaa, vaikka itse sanonkin..

20150211_133459.jpg