Jotain ruokaa piti keksiä ja ideat alkoivat olla vähissä, jääkaapista löytyy vähän sitä ja tätä. No, pienen pohdinnan jälkeen ruuaksi valmistui (ensimäistä kertaa tein!) juustomakaronia aineksista mitä jääkaapista löytyi.

Elikkäs.

Laita kattilaan vettä ja makaronia 400g ja suolaa ja eikun kiehumaan. Uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Tällävälin paista jauheliha 400g. Pilko joukkoon kaksi pientä sipulia ja kolme valkosipulinkynttä ja mausta. Itse käytin mausteina suolaa, mustapippuria, paprika- ja chilijauhetta. Heitin makaronien joukkoon myös pussillisen (250g) naposteluporkkanoita. Kun makaroni on lähes kypsää ja jauheliha ruskistettu, ota iso kulho. Kaada kulhoon jauheliha-sipuliseos, makaronit (ja porkkanat) ja herne-maissi-paprika ja sekoita. Kaada puolet uunivuuan pohjalle. 

IMG_0357.jpg

Ripottele päälle pussillinen (175g) mozzarella -juustoraastetta ja muutama voinokare. Kaada loput kulhon sisällöstä vuokaan ja ripottele päälle vielä pizzajuustoa ja muutama voinokare. Kaada vuokaan vielä maitoa litran verran (vähän vähempikin kuin litra riittää) ja lykkää uuniin noin 45min

IMG_0363.jpg

Kommenttini:
Suolaa olisi saanut olla enemmän. Toisaalta, lykkään aina kaiken ruuan sekaan uudelleen lämmitettäessa chili kastiketta joten enpä tiedä haittaako..
Jotenkin tuli sellainen olo että tästä ruuasta puuttui sitä 'jotain', en vain tiedä mitä. Ehkä se on se suola..
Pizzajuuston olisi voinut korvata jollain muulla, kuten parmesan- tai cheddar raasteella..
Herne-maissi-paprika, miksi aina ostan ja laitan sitä joka ruokaan vaikken edes tykkää herneistä??
Kaikkian ihan hyvää perusruokaa, tosin tuskin kovinkaan usein tulee tehtyä.