Tätä ehkä vähän lupailinkin jo viime postauksessa... Erään kerran aamupalaa syödessä pöydällä lojui Juustokakut -kirja ja sitä siinä syödessä oli hyvä selailla. Kuvia katsellessa oli hyvä ettei kuola valunut leukaa pitkin.. Pitihän sitä sitten jotain ohjetta päästä testaamaan, kauppareissukin oli sopivasti edessää.

Tässäpä siis minun versioni hieman muokattuna tästä kakusta vaihekuvien ja ohjeen kera.

N. 75g Marie keksejä ja 8palaa (2riviä) Fazerin tummaa suklaata.
Murskaa keksit koneella tai käsin. Jos murskaat keksit koneella, murskaa samalla suklaa. Jos käytät käsiä, pilko suklaa pieniksi paloiksi terävällä veitsellä.
Punnitse kulhoon 60g voita ja sulata mikrossa. Sekoita voisula, keksit ja suklaa kulhossa. Nyt on pohja valmis. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohja tiiviisti vuoan pohjalle.

IMG_8387.jpg

Jätä vuoka pöydälle ja aloita täytteen valmistus.

Sulata mikrossa (varo ettet polta!) tai vesihauteessa valkosuklaata n. 100g. Minulla oli pandan valkosuklaata josta otin 3palaa(=1rivi) pois. Jätä valkosuklaa jäähtymään.
Sekoita kulhossa 250g mascarpone juustoa ja 300g Creme fraichea. Mausta 1tl piparminttu aromia ja 1tl vanilliini sokeria. Sekoita hyvin. Lisää sitten joukkoon jäähtynyt valkosuklaa ja sekoita hyvin.
Kirjassa luki, että jos valkosuklaa ei ole hyvin jäähtynyt, se kovettuu kokkareiseksi täytteeseen. Minulla vähän alle käden lämpöistä eikä tullut kokkareita.
Kaada täyte sitten vuokaa pohjan päälle ja tasoita pinta.

IMG_8388.jpg

Minulla ei sopivia välineitä tasoittamiseen ollut...

Laita kakku sitten jääkaappiin. Anna olla kaapissa 1-2tuntia.
Kirjassa luki että vähintään 3tuntia, mutta ei minulla niin kauan ollut ja hyvin pysyi kasassa.

Valmista kakun koristeet. Tai siis tässä minun versioni koristelysta.

Jaa pandan kokonainen valkosuklaa levy puoliksi, toiseen puoleen voit lisätä täytteestä yli jääneet 3palaa. 
Sulata toinen puoli suklaasta varovasti mikrossa. Mausta suklaa puolikkaalla teelusikallisella piparminttu aromia ja sekoita hyvin. Kaada suklaa leivinpaperin päälle jähmettymään. Halutessasi voit laittaa jääkaappiin, jähmettyy nopeammin.
Sulata sitten toinen puoli valkosuklaasta. Mausta tämäkin puolikkaalla teelusikallisella piparminttuaromia. Lisää myös puoli teelusikallista punaista elintarvikeväriä ja sekoita hyvin. Jätä jähmettymään.

IMG_8389.jpg

Kun suklaalaatat ovat jähmettyneet, pilko ne terävällä veitsellä pieneksi silpuksi. Levitä suklaasilppu tasaisesti kakun päälle.

Poista vuoan reunus ja tarjoile.

IMG_8391.jpgIMG_8393.jpg

 

Kommenttini:

Kovin makea tämä kakku ei ollut, mutta ällömakeista en kyllä tykkääkkään. Ehkä pikkuisen enemmän (3tl) olisi sokeria saanut olla, mutta toisaalta, makuasia.
Täytettä maistaessani piparminttu maistui vahvasti, mutta kun kakku oli jääkaapissa seissyt, maku laimentui huomattavasti ja mietin olisiko pitänyt laittaa 2tl aromia täytteeseen. Tai sitten suklaa olisi pitänyt maustaa kokonaisilla lusikallisilla. Makuasioita.
Uudestaan jos teksin, pistäisin täytteeseen kokolevyn, 130g valkosuklaata ja 2tl piparminttu aromia.
Koristelussa olisi voinut esim. sulattaa koko levyn suklaata ja laittaa punaista väriä, mutta jättää sekoitus 'kesken' ettei tule tasainen värjäys.
Ihan hyvin mielestäni onnistunut kakku.