Tänään päätin kokeilla kauan kokeile -listalla roikkuneen marjajäädykkeen. Minulla oli pakastimessa karpaloita ja mustikoita, päädyin tekemään jäädykkeen karpaloista. En edes tykkää itse karpaloista erityisemmin mutta ihan hyvää tästä tuli.

Ohje menee yksinkertaisuudessaan näin:

Erottele eri kulhoihin neljä keltuaista ja valkuaista. Vaahdota toisen kulhon valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sitten toisessa kulhossa keltuaiset, 3dl sokeria sekä 500g mascarpone juustoa.
Sekoita valkuaisvaahto toiseen munavaahto kulhoon ja (tiskiä vähentääkseksi) vatkaa valkuaisvaahto kulhossa 3dl kuohukermaa. Lisää kermavaahto sekä haluamasi marjat (karpalo, vadelma, mansikka...) munavaahto kulhoon. Marjoja minulla oli varmaankin jokusen 3dl, en mitannut.
Kaada vaahto-marja massa haluamaasi vuokaan ja laita pakastimeen n. 4tunniksi tai yönyli ja valmista!
Kuten huomaatte, minun massani on vaaleanpunaista, se väri ei tullut jäisistä karpaloista vaan elintarvikeväristä.

20160127_140339.jpg20160127_173746.jpg

Tarjoile. Koristeeksi vaikka keksejä tai käyttämiäsi marjoja.

Kommenttini:
Ihan hyvä jälkiruoka, ainakin jos karpaloista tykkää.
Tähän ei pohjaa kuulu, mutta olisi voinut jotain keksimurua tms joukkoon laittaa.
Tämä myös 'sulaa' todella nopeasti, kauaa ei siis voi tarjolla pitää. Eli liivatteen tai pari massaan olisi voinut laittaa mukaan. Tosin silloinhan tämä ei enää olisi jäädyke, vaan hyydyke. Vai miten se menee?
Ja ehkä joukkoon olisi voinut laittaa hieman vanilijaa tms..

Minä laitoin alunperin isoon irtopohjavuokaan mutta huoh! Taas! Mikä näissä minun irtopohjavuuissa on kun ne kaikki vuotaa? 
Viimeviikolla tein appelsiinijuustokakkua ja vaikka itse kakku oli jo hyytynyt (ja pysyi vuuassa), kiille valui alasaumasta pois. Samoin kävi tälle jäädykkeelle, alkoi heti valua alasaumasta pois, ja kyseessä oli nyt siis erivuoka.
Onko muilla samoja ongelmia tai tietoa mistä johtuu/miten voi välttää?

20160122_185902.jpg