Oikein hyvä, vähemmän makea juustokakku. Jos itse tykkää enemmän makeista, ohjeesn täytteeseen kannattaa itse lisätä sokeria. Meillä kun tykätään vähemmän makeista leivoksista.

Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen. Pehmitä (älä sulata!) mikrossa 200g voita, sekoita joukkoon 2,5dl vehnäjauhoja ja 1dl sokeria. Vuokraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjataikina tasaisesti vuuan pohjalle.
Pilko kulhoon kolme keskikokoista raparperin vartta ja lisää joukkoon 1dl sokeria sekä ripaus vehnäjauhoa, sekoita. Kaada raparperit pohjan päälle ja paista n. 15min jonka jälkeen laske uunin lämpötila 175-asteeseen.
Sekoita kulhossa 400g maustamatonta tuorejuustoa (minulla oli Violaa), 0,5dl sokeria ja 2 kananmunaa. Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja paista uunissa n. 30min kunnes juutotäyte ei enää 'hylly'.
Kun kakku on tullut uunista, sekoita kulhossa 240g smetanaa, 4rkl sokeria sekä ripaus vanlijasokeria. Kaada tämä seos kuuman kakun päälle ja tasoita. Kun tämän kaataa vielä kuuma kakun päälle, tasoittuu kuorrutus kuin itsestään kun se hieman 'sulaa' kakun päälle.
Nosta viileään ja jäähtymisen jälkeen koristele ja tarjoa.

20150625_164305.jpg

Kommenttini:
Tästä kakusta tuli hyvää.
Raparperien määrä minulla vähän vaihtelee joka kakussa koska tarkkaan en ole mitannut määrää ikinä. Alussa minulla oli kolme pientä vartta joka tuntui aika vähäiselrä määrältä. Sitten kokeilin kolmea isoa vartta joa taas tuntui liian suurelta määrältä. Eli 2-3 keskikokoista vartta on sopivamäärä ainakin meillä.
Kakun kuorrutetta olen miettynyt miltä maistuisi jos sen tuplaisi, mutta ainakaan vielä en sitä ole kokeillut.. Kerro ihmeessa mitä tuli jos kokeilet!