Hyvä vaihtoehto perinteisille kaura-tosca ompuille. Hyvää tämäkin jos kookoksesta tykkää. Tarjoile vanilijakastikkeen kanssa.

Kauppalista

7-10kpl Omppuja, koosta riippuen (minulla oli isoja kaupan omppuja 7kpl)
100-200g Mantelilastuja
2dl Kookoshiutaleita
150g Voita
Näiden lisäksi:
Sokeria
Kanelia
Vehnäjauhoja
Maitoa
Vanilijasokeria
Tarvikkeet:
Puukko
Leikkuulauta
Kattila
Vaaka
Uunivuoka
Kuorimaveitsi
Kauha

Laita uuni kuumenemaan 200C. Pese ja pilko omenat sopiviksi lohkoiksi. Voit myös kuoria omenat jos haluat, minä en kuorinut. Laita kattilaan 4rkl vettä, 4rkl sokeria, 1tl kanelia ja omenat. Kuumenna/keitä niin kauan että omput vähän pehmiävät ja mausteet sekoittuvat hyvin kaikkiin omppuihin.

IMG_5329-normal.jpg

Kaada omppuviipaleet uuninkestävään vuokaan tasaisesti.

IMG_5331-normal.jpg

Laita nyt kattilaan 150g voita, 100g mantelilastuja (minulla ei ollut enempää, mutta 200g olisi ollut sopiva määrä), 1,5dl sokeria, 2dl kookoshiutaleita, 3rkl vehnäjauhoja, 3rkl maitoo, 2tl vanilliini sokeria. Sekoita ja kiehauta kattilassa niin kauan että voi on sulanut. Kaada sitten tosca omppujen päälle tasaisesti.

IMG_5332-normal.jpg

Laita 200C uuniin ja paista reilu 5min, niin että mantelilastut saavat kauniin ruskean sävyn.

IMG_5333-normal.jpg