Helppo ja nopea jälkiruoka/suolainen pikkupurtava illanistujaisiin tai kahvin kanssa nautittavaksi.

Kauppalista:
1pkt (á 300g) Voitaikinalevyjä
1pkt Raputuorejuustoa (á 200g)
75-100g Kylmäsavulohta
1kpl Sitruuna
Tilliä
Muut ainekset:
1 Kananmuna
Mustapippuria
Vehnäjauhoja
Tarvikkeet:
Leikkuulauta + puukko
Uuni + pelti + leivinpaperi
Kaulin 
Lasi/kulho + haarukka + pullasuti

Laita uuni kuumenemaan 200C. Anna voitaikinalevyjen pehmetä huoneen lämmössä niin, että niistä tulee tarpeeksi pehemitä kaulita. Kauli sitten levyjä sekä pituus, että pystysuunnassa, suotrakaiteen mallisiksi. Kuvassa kaulin antamassa hieman mittakaavaa.

IMG_5541-normal.jpg

Jaa levy osiin. Ensin vaakasuoraan puoliksi ja sitten pystysuunnassa 4-6 neliötä. Minä tein 6 ja niistä tuli pieniä, eli varmaan 4-5 olisi aika passeli koko.. Laita neliöit pellille ja voitele kananmunalla. Halutessaan päälle voi laittaa vaikka seesamin- tai unikonsiemeniä. Laita uuniin 200C 10-15 (pakkauksen ohjeen mukaan).

Sillä välin kun neliöt ovat uunissa, valmista täyte. Pilko pieneksi silpuksi kylmäsavulohi ja sekoita kulhossa paketti raputuorejuustoa, kalasilppu, mustapippuria. Puolita sitruuna ja puristo joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, silppua tilliä n. puolipunttia ja lisää joukkoon. Sekoita hyvin. 

IMG_5542-normal.jpg

Kun neliöt ovat tulleet uunista, halkaise ne ja anna jäähtyä. Kun ovat jäähtyneet, lisää väliin täyte ja aseta tarjolle. 

IMG_5544-normal.jpg