Kuten otsikkokin sen jo kertoo, tälläkertaa tarjoilen ohjetta uuniperunoille, kanalle ja herkkusienikastikkeelle. Kyllä tuli vatsa täyteen kun tällästä 'gurmee' ruokaa kerkkankin jaksoin kokkailla...

Kauppalista:

1pkt (3-5kpl) Kananpojan minuuttipihvejä
Sipulia
400g Herkkusieniä
Valkosipulia 
600g Ranskankermaa
1puntti Ruohosipulia
Juustoraastetta
6-8kpl Isoja perunoita (jauhoisia mielellään)
Mausteet:
Suola
Mustapippuri
Korppujauho
Kananmuna
Voita
Tarvikkeet:
Uuni+pelti+leivinpaperi
Paistinpannu+paistinlasta
Kattila+kauha
Leikkuulauta+puukko
2kpl Syviä lautasia tms. kippoja
Foliota
Kulho(ja)

Laita uuni kuumenemaan 225C. Valitse mahdollisimman isoja perunoita syöjistä riippuen 6-8kpl. Kuivaa perunat talouspaperiin. Kääri perunat folioon ja laita pellille. Laita uuniin ja anna näiden olla n. tunti uunissa. 

IMG_5364-normal.jpg

Tällävälin kun perunat kypsyvät tunninverran uunissa, aloita tekemällä uuniperunan täyte. Kulhoon 200g ranskankermaa, suolaa, mustapippuria, juustoraastetta 50-100g maun mukaan. Sekoita ja pilko joukkoon ruohosipulia nippu. Voit myös laittaa muutaman basilikan lehden jos läytyy/haluat maun mukaan.

IMG_5365-normal.jpg

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja laita kylmään.

IMG_5367-normal.jpg

Nyt kun uuniperunoiden täyte on valmis, kerkeää hyvin esivalmistelemaan kaiken. Eli. Pilko sipuli, yksi iso tai kaksi pientä. Minulla oli kaksi pientä. Laita omaan kulhoon. Pilko 5kpl valkosipulin kynsiä sekä 400g herkkusieniä yhteen kulhoon. Pilko myös loppu ruohosipuli. Ota kaksi syvää lautasta ja laita toiselle yksi kananmuna ja toiselle korppujauhoja, suolaa ja mustapippuria. 

IMG_5371-normal.jpg

Kun perunat ovat olleet tunninverran uunissa, aloita pihvien ja kastikkeen valmistus. Ota paistinpannu ja laita siihen loraus öljyä (tai voita) ja kattilaan n. 50g voita. Kasta kananpojan minuuttipihvi ensin kananmunaan ja sitten maustettuihin korppujauhoihin ja eikun pannulle paistumaan. Kun kattilan voi on sulanut, lisää sinne sipulit ja kuullota hetki. Lisää hetken päästä valkosipuli ja herkkusienet. Anna hautua herken aikaa, sekoittele. Lopuksi lisää joukkoon ranskankermaa 400g, silputtu ruohosipuli sekä mausteet, suolaa ja mustapippuria.

IMG_5373-normal.jpg

Kun kastike ja pihvit ovat valmiita, sammuta uuni ja ota uunista peruna tai montako tarvitset. Tee perunaan päästä päähän viilto ja työnnä perunaa päistä 'kasaan'. Näin viilto tulee esiin ja saat viiltoon laitettua täytettä. Sammuta uuni ja laita loput perunat sinne 'hautumaan' (jos niitä jäi :).

IMG_5374-normal.jpg

Vihreässä salaatissa on jäävuorisalaattia, ruohosipulia, basilikaa ja kurkkua. Päällä on ihan valmista kaupan salaatinkastiketta.