Lisäkkeitä ruokiin. Tomaattia, mozzarellaa ja perunaa. Sekä vähän tsatsikia.

Aloitetaan 'salaatista'

Tässä perinteinen tomaatti-mozzarella salaatti:

1pkt Mozzarellaa
2kpl Tomaattia
Oliiviöljyä
Mustapippuria

Pilko tomaatti ja mozzarella siivuiksi. Lorauta päälle oliiviöljyä ja myllystä mustapippuria. Tarjoile heti tai anna maustua jääkaapissa hetken. Perinteisesti tähän päälle tulisi myös basilikan lehtiä, mutta minulta ei juuri sattunut löytymään.

IMG_5506-normal.jpg

Sitten tsatsiki

1/5dl Maustamatonta jogurttia
5kpl Valkosipulin kynsiä
1kpl Kurkku
1rkl Oliiviöljyä
Sitruunamehua

Pilko kurkku pieniksi paloiksi ja laita talouspaperisiivun päälle 'kuivumaan'. Näin ylimääräinen neste jää paperiin eikä tule mukaan tsatsikiin.

IMG_5507-normal.jpg

Pilko nyt pieniksi paloiksi valkosipuli. Laita jogurtti kippoon ja sekaan valkosipuli. Sekoita. Lisää kurkut ja oliiviöljy, sekoita. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehua jonkun verran. Sekoita. Anna maustua n. 30min ennen tarjoilua.

IMG_5508-normal.jpg

Sitten perunat. Hasselbackan perunat.

6-8kpl Perunaa (suht. isoja)
Korppujauhoja
Juustoraastetta
Voita

Laita uuni kuumenemaan 225C. Kuori perunat. Tee joka perunaan viiltoja, aika läheltä toisiaan. Älä viillä pohjaan asti, vaan siten että 'suikaleet' jäävät pohjasta kiinni.

IMG_5502-normal.jpg

Laita leikellyt perunat uunipellille ja jokaisen perunan päälle voinokare. 

IMG_5503-normal.jpg

Laita uuniin ja anna olla siellä n. 30min. Sekota kulhossa korppujauhoja ja juustoraastetta. Ota sitten pois uunista ja voitele perunat sulalla voilla. Lisää päälle korppujauho-juustoraaste sekoitusta.

IMG_5510-normal.jpg

Laita tämän jälkeen vielä uuniin 15-30min, perunoiden koosta riippuen. Minulla oli suht. pieniä perunoita joten annoin olla vain 15min. 

IMG_5513-normal.jpg

Tarjoile.