Otsikkokin sen jo kertoo, kanapastaa sitruunalla maustettuna. Minä tykkään sitruunasta erityisen paljon <3

Kauppalista:

300g Broilersuikaleita, limemaustettuja (tai maustamattomia)
1pss Tagliatelle pastaa
3-6kpl Valkosipulinkynsiä
2kpl Sitruunaa
1ruukku Basilikaa
4-5dl Ruokakermaa
1 Sipuli
Mausteet:
Suola
Mustapippuri
Sitruunapesto
Tarvikkeet:
Kattila
Paistinpannu
Siivilä/kansi
Kauha
Puuhaarukka/paistinlasta
Puukko
Leikkuulauta

Laita tagliatellee n. 200g eli suunniilleen 6kerää kiehumaan. Lisää suolaa keitinveteen. Paita broilersuikaleet oliiviöljyssä. Pilko valkosipulin kynsiä oman maun mukaan 3-6kpl. Itse laitoin 6kpl sillä pidän valkosipulista. Laita valkosipulit broilerin kanssa pannulle ruskistumaan. Jos laitat sipulin, pilko ja lisää se myös valkosipulien ja kanojen joukkoon.

IMG_5323-normal.jpg

Kun pasta ja broilerit kypsyvät, pilko ruukullinen basilikaa pieniksi paloiksi. Käytä vain lehdet, ei varsia.

IMG_5324-normal.jpg

Ai että rakastan tuota keraamista veistäni! Käytän sitä harvoin, yleensä käytän Fiskarsin kokkiveistä mutta aina kun kaivan tuon keraamisen veitsen esiin, muistan miksi se on niin ihana <3 Nuo ovat kalliita, mutta suosittelen kaikille jotka haluavat laadukkaita veitsiän. Noita ei saa teroittaa eikä pestä tiskikoneessa, mutta keraamiset veitset eivät oikeastaan edes tylsisty eivätkä ruostu. Ne ovat teräviä mutta huokoisia. Ihania:)

Kun broilerit ja valkosipulit ovat kuullottuneet/kypsyneet kaada pastasta vesi pois ja lisää pastan joukkoon broilerit ja valkosipulinkynnet. Purista joukkoon kahden sitruunan mehu, mutta muista varoa etteivät siemenet pääse joukkoon! Lisää ruokakerma, jos käytit oikean sipulin, laita 4dl tavallista ruokakermaa, jos et käyttänyt sipulia laita 5dl Kolme sipulia maustettua ruokakermaa. Sekoita ja mausta. Lisää basilika ja nauti!

IMG_5326-normal.jpg

Pasta riittää noin 2-3hengelle, tai yksinsyöjälle 2-3päiväksi.