Tänään oli pitkästä aikaa vuorossa leivontaa. Tai ainakin sellaista leivontaa jonka voi tänne päivittää.. Leivonan syy lähti lähinnä siitä, että piti päästä testaamaan joululahjaksi saamaani yleiskonetta. Tehokas ja hyvä näin alkukokemuksen perusteella. Ainoa, sama vika kuin kaikissa, isoissa ja pienissä koneissa, että ei sekoita reunoilta, mutta se asia on helposti korjattu nuolialla.

Näin se onnistui:

5dl Vehnäjauhoja
1dl Kaurahiutaleita
2tl Leivinjauhetta
300g Voita
4rkl Kylmää vettä
Suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pehmennä voi mikrossa (älä sulata!) tai anna olla huoneen lämmössä ja nypi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita kunnes massa on taikinamaista ja vie kylmään.

20150107_183205.jpg
Tässä tilannekuvaa uuden yleiskoneeni käytöstä. Piirakkapohjan taikina siis tulossa.

Kun taikina on kylmässä, valmista täyte.

Täyte:
3-4kpl Sipulia
1pkt Pekonia
2kpl Kananmunaa
4dl Ruokakermaa
½pkt Vuohenjuustoa
1pss Juustoraastetta
Persiljaa
Basilikaa
Mustapippuria

Kuori ja hienonna sipulit. Itse pilkoin aika pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle nokare voita ja kuullosta sipulit siinä. Pilko myös pekoni ja laita pannulle. Itse otin pekoninipun paketista ja puukolla vain nippu 'poikki' muutamasta kohdasta ja irroteiltuina pannulle. Mausta sipulit ja pekonit persiljalla ja basilikalla. 
Riko kananmunat kulhoon ja laita sekaan ruokakerma sekä mustapippuri rouhetta. Sekoita hyvin haarukalla tai vispilällä.
Puolita vuohenjuusto pötkö ja pilko pötkö kuutioiksi.

Hae viilentynyt taikina ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille hyvin. Pistele pohja haarukalla ettei pullistu ja esipaista 200C n. 5min.
Kun piirakkapohja on tullut uunista lisää siihen täyte. Kaada pannun sisältö (maustetut sipulit ja pekonit) piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle vuohenjuusto kuutiot ja juustoraaste. Kaada vielä munakerma päälle ja laita uuniin vielä n. 35minuutiksi.

20150107_201653.jpg