Pannacotta eli keitetty kerma. Hyvää, mutta erittäin harvoin tulee tehtyä. Pannacotan voi maustaa oman maun mukaan, vain mielikuvitus on rajana. Tässä versiossa minä käytin kookosta (niinkuin yleensäkin).

Kauppalista:
5dl Kuohukermaa (kestää paremmin kuumennusta kuin vispi)
3kpl Liivatelehtiä
2kpl Vanilijatankoja
Muuta aineet:
Sokeri

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada kerma ja sokeri(40g) kattilaan.  Halkaise vanilijatngot (minä käytin tähän versioon vain yhden, kun ei enempää ollut) ja kaavi siemenet puukonkärjellä kattilaan. Lisää joukkoon myös kookoshiutaleet. Keitä noin 10min ja muista sekoittaa ettei pala pohjaan!

IMG_5962-normal.jpg

Nosta kattila kylmälle levylle ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Lisää kattilaan. Sekoita hyvin ettei jää liivateklimppejä!

Kaada annosvuokiin (minä käytin muumimukeja) tai anna hyytyä isossa kulhossa. Hyydytä jääkaapissa noin 2h.

Minä ripottelin hyytyneiden pannacottien päälle vielä keon kookoshiutaleita.

IMG_5965-normal.jpgIMG_5966-normal.jpg

Muki on noin puolillaan, enhä hiukan vähemmän. Kuvassa näyttää kauin olisi vain pieni pala pohjalla.,

 

Pari päivää sitten tein myös tämän vuoden ensimmäiset joulutortut pakkaseen jääneestä lehtitaikinasta:

IMG_5957-normal.jpg

Teen nykjyään aina enekelin mallisia torttuja, en enään ollenkaan tähtiä. Uunisssa käynnin jälkeen siivet tosin tahtovat aina aueta ja enkelesitä tulee lihavia, lähes tunnistamattomia. Mutta mieluummin näitä kuin perinteisiä tähtiä..