Että tälläinen kokeilu tälläkertaa.. Täytteen ohje on alunperin kirjasta 'Taikinasta tuotteiksi'. Pienensin täytteen ohjeen puoleen, siltikin sitä tuli ihan järjetön määrä. Eli ellet ole tekemässä juhliin tai pakastimeen järjetöntä kasaa pasteijoita, puolita tämän ohjeen täytemäärä vielä puoleen.

Kauppalista:
1pkt (500g) Voitaikinalevyjä
7kpl Kananmunaa
Puuroriisiä
150g Juustoraastetta
200g Kermaviiliä
Mausteet:
Suola
Mustapippuri

Ota voitaikina levyt sulamaan. Laita vesi kiehumaan, kun vesi kiehuu, lisää veteen 6kpl kananmunia. Laita toiseen kattilaan 0,195g (=n. 2,5dl) puuroriisiä, 3dl vettä ja suolaa. Keitä puuro ja kananmunat valmiiksi.

IMG_6010-normal.jpg

Kun kananmunat ovat kypsiä, jäähdyä niitä sen verran että voit kuoria ne. Kuori kananmunat ja murskaa haarukalla kulhossa. Lisää joukoon riisi, sekoita ja laita jääkaappiin jäähtymään. 

Kevennyt tähän väliin. Minulla oli kattilassa keittymässä kananmunat. Aloin kuoria niitä ja katsokaa mitä löytyi:

IMG_6014-normal.jpg

Tontun pään muotionen kananmuna.
Hyvää joulua ja sen odotusta kaikille! :)

Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi pystysuunnassa, ja leikkaa puolikkaan palan toiselle puolelle viiltoja:

IMG_6016-normal.jpg

Ota viereen myös vesikippo. Kun voitelee reunoja (minä kastelin vain kulmat) vedellä, pysyvät pasteijat varmasti uunissa kiinni.

Ota jäähtynyt täyte jääkaapista ja valmista se loppuun. Eli lisää joukoon kermaviili, juustoraaste ja mustapippuri. Sekoita hyvin. Laita voitaikinaneliöt ehjälle puolelle täytettä, voitele reunat vedellä ja sule niin, että viillot tulevat ylöspäin. Aseta pelillille.

Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle esim. korppujauhoja tai siemeniä. 
Minä en voidellut kun tyhmänä menin ja keitin kaikki minun kananmunat, hups. Muuten olisin voidellut ja laittanut päälle korppujauhoja.

IMG_6017-normal.jpg

Kypsennä uunissa 10-15minuuttia.

Tarjoile hyvän kahvin kanssa.

IMG_6021-normal.jpg