Löysin Sport 10/2015 lehdestä ohjeen nimellä Kana ragu juuri kun tuskailin uusia ruokaideoita.. No eikun kokeilemaan. Ainiin hups, eihän minulla ole pataa minkä voisi laittaa uuniin. No onneksi juuri löytyi Tokmannin tarjouksesta sellainen :) Ohjeessa oli muutamia ainesosia joista en itse suuremmin välitä, joten ohjeen muokkaus mieleiseksi ja eikun kanapadan tekoon.

Minun versioni tästä kanapadasta:

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Pistä kattila liedelle kuumiamaan, pohjalle oliiviöljyä. Kuori kaksi porkkanaa ja yksi palsternakka. Pilko ne kuutioiksi. Pilko ja kuori myös yksi sipuli sekä neljä valkosipulin kynttä.

IMG_0368.jpg
Isompi leikkuulauta voisi olla kiva..

Heitä kuumenneeseen kattilaan 600g broilerfilee suikauleita. Minulla oli chilimarinoituja koska olivat kaupassa -30% ja vasta kotona huomasin mikä marinadi. Ei se mitään, onneksi tykkään tulisesta.
Kun broilerfileet ovat kypsiä, kaada kattilaan kutioidut porkkana, palsternakka ja sipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon sitten 1kg tomaattimurskaa, 2dl valkoviiniä sekä mausteet. Minulla mausteina toimi oregano, suola, pippuri sekä yksi tuore pilkottu chili. Maista ja mausta. Kun pata maistuu hyvälle, kaada se kattilasta uuninkestävään pataan ja laita uuniin hautumaan n. 1,5tunniksi.

IMG_0369.jpg
Ja eikun uuniin!

Kun pata on lähellä valmistusmis aikaa (tuntikin riittä jos on on kiire), keitä kaveriksi pastaa kaveriksi.
Tarjoile parmesanjuuston kera.

IMG_0375.jpg

Kommenttini:
Hyvää jos tykkää tulisesta, tuore chili toi hyvää lisämakua ruokaan.
Huono ruokaidea, jos tulee kotiin erittäin nälkäisenä ja tälläistä lähes 2h kestävää ruokaa täytyy ruveta tekemään..
Palsternakka jäi hieman kovaksi, mutta eikös kasvisten ja pastan pisäkkin olla al dente :D
Ennenkuin aloin tätä tekemään pohdin tuota valkoviiniä. Jos jätän sen pois, millä korvaan. No kaapista löytyi pullo niin laitoin sitten joukkoon. Sinne se pullo jäi jääkaappiin kahta desiä vajaampana.. Jos on ideoita, kertokaa toki!

Kaikkiaan hyvä ruoka, todennäköisesti tulee tehtyä uudestaankin kun kerta uunipadankin nyt omistan..