Tänään tuli tekaistua tuollainen hyvin nopeasti valmistuva jälkkäri.

Tähän tarvittevat aineksetkin ovta hyvin simppelit:

Maustamatonta jogurttia
Mansikoita (tuoreita tai pakasteita)
Marie keksejä
Vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
Hasselpähkinärouhetta

Minulla oli vaahtoutuvaa vanilijakastiketta 2 x 2,5dl. Vaahdotin kastikkeen ja joukkoon reilun desin verran (vaikka kaksikin) ja hyvä sekoitus vielä. 
Minulla oli pakastemansikoita jotka vain pilkoin pienemmiksi.
Keksit 7+, murskataan (esim. muovipussissa).

Eli yksinkertainen simppeli valmistus:
Vaahdota vanilijakastike hyvin ja lisää joukkoon jogurtti ja sekoita vielä hyvin.
Pilko mansikat ja murskaa keksit.
Ota annos astia ja laita pohjalle vanilija-jogurtti vaahtoa vähän. Lisää päälle keksimurua ja mansikoita ja lisää vielä vanilija-jogurtti vaahtoa. Koristele mansikoilla ja hasselpähkinärouheella.

20141013_165849-normal.jpg20141013_170503-normal.jpg

Kuvat ei tunnetustikkaan ole parhaimmistoa kun on puhelimella kuvattuja.

 

Leipaisin myös kolme rieskaa tänään. Tein viimeviikollakin jo rieskoja mutta hups, epähuomiossani tuhosin taikina laittamalla liikaa kaurahiutaleita ja melkein polttamalla rieskat... 
Tänään onnistuivat vähän paremmin:

20141013_163821-normal.jpg20141013_172351-normal.jpg

Tässä vielä ohje rieskoille:

5dl Lämmintä vettä
3dl Kaurahiutaleita (Elovena)
Suolaa

Laita kaurahiutaleet lämpimään veteen turpoamaan ja lisää suolaa maun mukaan (rkl+). Anna turvota n. 15min.
Mittaa toiseen kulhoon 6dl vehnäjauhoja ja 1pss kuivahiivaa.
Kun kaurahiutaleet on turvonnut, lisää jauho-hiivaseos joukkoon ja sekoita hyvin, ettei pohjalle lää yhtään jauhoa!
Taikinan kuuluu olla löysää.
Anna turvota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
Kun taikina on turvonnut, jaa se kolmeen osaan ja pyörittele jauhotetulla pöydällä paloista rieskan mallisia.
Paista uunissa 225-asteessa 20-30min.