Eilen oli leivontapäivä. Makean leivontapäivä, pitkästä aikaa. Enemmän on noita suolaisia tullut tehtyä kun ne on ehkä hieman enemmän omaan mieleen. Toisaalta olen kyllä kaikki ruokainen.. Onhan sokeri ja rasva kuitenkin aina hyvää? Ja suklaa ja kahvi. Ja kaikki muukin.... 

No mutta, nyt niihin leipomuksiin.

Mokkapalat:

4 kananmunaa ja 2,5dl sokeria vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Joukkoon lisätään varovasti 5dl vehnäjauhoja ja 3tl leivinjauhetta. Kevyt ja varovainen sekoitus (nuolialla). Mukaan vielä 2dl maitoa (sinistä) ja 130g sulatettua voita. Hyvä sekoitus, ettei jää paakkuja. Sähkövatkaimella tai nuolialla. 
Kaada massa pellille tasaisesti ja paista 200C n. 15min.
Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.
50g sulatettua voita, n. 2,5dl vahvaa kahvia (2,5dl = vajaa muumimukillinen) ja paljon tomusokeria. Lisää tomusokeri ja sekoita samalla sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri niin kauan että kuorrute on tarpeeksi jämäkkää. Itse lisäsin joukkoon vielä hieman väriainetta.
Kaada kuorrute tasaisesti pohjan päälle ja ripottele vielä nonparelleja päälle.
Nauti :)

IMG_8727.jpg

Suklaapallot:

Mokkapaloja tehdessä leivontakaapista vastaan tuli tälläinen:

IMG_8722.jpg

Se oli sinne ilmeisesti joutunut koska meillä ei tummaa suklaata kukaan syö. (Tosin kyllä maistoin tuota ja oli mielestäni hyvää..) Pitihän siitä siis jotain keksiä, jotain minkä takia ei tarvitse lähteä kauppaan. Eli suklaapalloja!

Pallojen ohje menee näin:

Laita pieneen kattilaan reilu 2rkl voita sekä tuo suklaalevy (oli 100 tai 150g) suklaata sekä 8palaa Fazerin tummaa suklaata. Sulata varovasti ja muista sekottaa välillä.
Sulamista odotelessä murskaa n. 70g Marie (tai mitä tahansa kaura)keksejä hienoksi jauheeksi, ei niin että jää isoja keksi paloja kuten piirakkapohjissa.
Kun suklaa (ja voi) ovat sulaneet, ota kattila pois levyltä.
Lisää joukkoon keksimurska, 3rkl kahvilikööriä ja 1dl tomusokeria. Sekoita hyvin. Kaada sitten massa pöydälle ja painele kiinteäksi palloksi.
Muovaa pallosta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele paloista palloja ja pyörittele tomusokerissa. Aseta tarjoiluastialle.
En suosittele kovin isoja palloja koska ovat kuitenkin 'pientä' syötävää ja itse ainakaan en kovin isoja palloja pystyisii syömään. Nuokin näyttävät kuvassa paljon isommilta kuin oikeasti ovat. Tangosta tulee n. 20 palloa.

IMG_8723.jpg