Tähän nappasin alkuperäisen ohjeen täältä. Tässä tämä hieman muokattuna omalla maulla ja jääkaapin sisällöllä.

Pohja:

Sekoita keskenään, 5dl vehnäjauhoja, 1dl ruishiutaleita (Nalle) ja 2 tl leivinjauhetta. Pehmitä 300g voita mikrossa ja nypi joukkoon. Lisää 4rkl kylmää vettä ja ripaus suolaa. Minä käytin ruususuolaa, ja huomasin että se on suolaisempaa kun tavallinen suola, joten hupsista, pohjasta tuli -taas-  hieman suolainen. 
Pistele pohja haarukalla ja paista 200C n. 10min

Täyte:

Valuta purkillisesta herkkusieniä vesi ja kaada kulhoon pussillisen kinkkusuikaleita kanssa. Pilko yksi sipuli ja paketillinen pekonia ja lisää myös kulhoon. Mukaan vielä 300g ranskankermaa ja mausteet (suola ja pippuri). Sekoita. Siivuta kaksi tomaattia. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja asettele päälle tomaattisiivut ja kaada vielä päälle juustoraaste.
Paista 200C kunnes juusto on sulanut ja piirakka on hyvännäköinen.

20150331_171631.jpg20150331_174403.jpg20150331_183243.jpg

Kommenttini:
Pohjasta tuli hieman jauhoinen, joten jauhoja olisi saanut olla hieman vähemmän.
Täytteessä olisi voinut olla kananmunaa, koska siitä tuli aika löysä. Mutta toisaalta täyte kiinteytyi taas kun piirakka jäähtyi hieman. 
Täytteen sipulin ja pekonin olisi myös voinut esipaistaa, mutta hupsista enpä jaksanut. Joten piirakassa maistuu sipuli voimakkaammin, mutta toisaalta meillä ei kukaan pelkää sipulia.
Taikinasta olisi voinut poistaa 1/3osan, koska nyt pohjasta olisi tullut tosi paksu, mutta tein muutaman minipiirakan niin ei tullut niin paksua pohjaa. Onneksi täytettäkin oli sen verran että riitti minipiirakoihin, samoin juustoraastetta.

 

Psst. Jos olette kiinnostuneita askartelusta, käykää osallistumassa arvontaan.