Valmistautumista pikkujoulu kauteen. Tästä se lähtee, joululeipomukset meinaten. Eilen aloitin ja tänään valmistui pikkujouluihin vietävä jouluaiheinen kakku. Kakun päämakuina ovat pipari, vanilija ja glögi.

Ja sitten ohjetta kehiin:

Valmista itse piparitaikina tai käytä kaupan valmista. Itse käytin kaupan valmis taikinaa, kaksi levyä (500g) riittii ja jäi vielä ylikin muutamaan pipariin. Sulata piparitaikina ja kauli levyksi. Käytä irtopohjavuokaa muottina ja paina taikinasta sen avulla kaksi ympyrää, leikkaa irti ja paista. Anna pohjien jäähtyä ja tarvittaessa veistele vielä vuokaan sopivaksi. 
Laita liivatelehtiä 3kpl kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vanilijakastiketta 2,5dl ja kuohukermaa 1dl. Lisää joukkoon vanilliinisokeria maun mukaan sekä 200g vanilijatuorejuustoa, sekoita hyvin.
Kuumenna glögiä 1/2dl ja sekoita liivatelehdet sen joukkoon. Jäähdytä glögi-liivate litkua ja kaada sitten hyvin sekoittaen kerma-vanilija mössön joukkoon.
Aseta irtopohjavuoan pohjalle ensimäinen piparipohja ja kostuta sitä hieman glögillä (huomio reunat!). Kaada sitten piparinpohjan päälle noin puolet täytteestä ja sen jäljeen lisää toinen piparipohja, kostuta glögillä ja kaada loput täytteestä vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa. Itse pidin yön yli jääkaapissa.
Kakun päälle voi tehdä koristuksiä mitä tykkää, minä tein kiilteen ja pienen (ruman) pursotuksen. Eli laita 2kpl liivatelehtiä likoamaan ja kuumenna 1dl glögiä. Sekoita liivatteet glögiin ja anna jäähtyä, kaada sitten kakun päälle ja nosta takaisin kylmään jähmettymään. Koristele joulusilla koristella esim. pipari, kaneli yms.

 IMG_8000.jpg

Alunperin minun piti koristella kakku suklakoristeilla mutta koska kaapissa oli sitruunarahka täytettä, päätin loppuunkäyttää sen tekemällä kakun päälle pursotukset. Joista kyllä tuli todella rumat..

Tein tätä kakkua ensimäistä kertaa tällä ohjeella, ja heti huomasin mitä olisi voinut muuttaa. Täytteeseen olisi voinut laitta yhden liivatteen enemmän, täyte on aikamoista höttöä ja kakku on kokoajan vaarassa levähtää. Lisäksi kiillettä olisi voinut tehdä 2dl, eli tuplamäärän ja siihen olisi pitänyt lisätä punaista väriainetta, ei oikein punaiselta tuossa kakun päällä näytä ja juuri ja juuri peittää kakun pinnan.. No ehkä seuraavaan kakkuun osaa sitten varautua paremmin..