Tälläviikolla minulla on ruokana täytettyä kananrintaa riisi' ja kasviksia sekä pastasalaattia. Pastasalaatti nyt ei oikein sovi näiden kanssa, mutta sitä jäi viimeviikosta ylitse joten syödään nyt pois.

Eli täytetyt kananrinnat:

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Minulla oli marinoimattomia kananrintoja (paketissa 3kpl). Leikkaa paloihin 'tasku' ja avaa palanen auki. Levitä toiselle puolelle kerros vihreää pestoa, päälle kaksi viipaletta mozzarellajuustoa sekä vielä kaksi aurinkokuivattua tomaattia.

IMG_0449.jpg

 

Käännä tasku takaisin kiinni ja sulje vielä hammastikuilla. 
Paista kuumalla pannulla niin, että saat kanaan väriä, sen ei tarvitse kypsyä kokonaan.
Koska minulla oli marinoimatonta kanaa, pannulla paistaessani ripottelin jokainen palan molemmille puolille suolaa ja mustapippuria.

IMG_0453.jpg

 

 

Laita kanat uunivuokaan ja kaada päälle 2prk (4dl) ruokakermaa ja lykkää uuniin (n. 30-45min)

IMG_0454.jpg

 

Kun kanat ovat olleet jonkunaikaa uunissa (n. 15min-20min) laita riisin keitinvesi kiehumaan. Kaada riisiä sopiva määrä veteen ja lisää vielä kanaliemikuutio (ei ollut lihalientä). Kun riisi on kypsynyt jonkunaikaa, kaada kattilaan vielä pakastekasvikset (porkkana-kukkakaali-parsakaali).
Kun riisi ja kasvikset ovat kypsiä, kaada niistä vesi pois, ota kanat pois uunista ja tarjoile.

Ja sitten vielä pastasalaatin ohje:

Pistä puolipussia simpukkapastaa kiehumaan. Pilko sillävälin pätkä kurkkua ja yksi punainen paprika. Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja jäähdytä kylmän veden alla. Sekoita kulhossa pasta, kurkku, paprika, 2prk tonnikalaa, (sulatettu!) herne-maissi-paprika sekä iso purkki ranskankermaa. Ja tietenkin maun mukaan mausteet. Minä lykkäsin joukkoon suolaa, mustapippuria sekä sriracha -chilikastiketta.

Tarjoile.

IMG_0456.jpg