Tai ainakin jotain sinne päin... Unelmia ei tämä torttu kyllä täytä mutta hyvältä se maistuu. Ulkokuori pettää, tässäkin asiassa.. Torttu meni kyllä aivan täysin metsään...

Kauppalista:
200g Tuorejuustoa
3kpl Kananmunaa
1kpl Vanilijatanko
Muuta ainekset:
Perunajauho
Leivinjauhe
Sokeri
Kaakaojauhe
Voita
Tomusokeria
Välineet:
Kaksi kulhoa
Sähkövatkain
Nuolija
Tarjoilualusta
1dl mitta tms. + teelusikka

Laita uuni kuumenemaan 200C. Vaahdota 3 kananmunaa ja 1½dl sokeria. Sekoita keskenään 1dl perunajauhoja, 60g (=n.1dl) kaakaojauhetta ja 1tl leivinjauhetta ja lisää muna-sokeri vaahtoon varovasti. Kaada seos pellille tasaisesti.

IMG_1472-normal.jpg

Paista uunissa (200C) 8-10min. Minulla oli vähän huonoa kaakaojauhetta, jäi tuollaisiksi täpliksi, mutta onneks ei näy valmiissa tortussa. Kun torttu paistunut, laita toiselle leivinpaperille sokeria ja kippaa kuuma torttupohja sokeroidulle laivinpaperille.
Anna jäähtyä ja valmista täyte.
Notkista (sähkövatkaimella) voita 125g ja lisää joukkoon 1dl tomusokeria. Sekoita. Puolita vanilijatanko ja kaavi siemenet voi-tomusokeri sekoksen joukkoon, lisää myös tuorejuusto 200g. Sekoita tasaikseksi ja levitä tasaisesti jäähtyneen kääretorttupohjan päälle.

IMG_1474-normal.jpg

Kuten kuvasta näkyy, ei minun täytteeni voi sekoittunut ihan tasaiseksi, sekoitin siis liian vähän täytettä... Kääri torttu leivinpaperin avulla rullaksi. Minulla meni tämä(kin) kohta ihan pipariksi. Pohjani repesi aika täydellisesti joka kohdasta eikä tortusta tullut pyöreä.. No, joka tapauksessa kun torttu on kääritty, laita se tarjoiluastialle ja tarjoile. Tai laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua :)

IMG_1475-normal.jpg

Täyte oli minun mielestäni ehkä vähän liian makea vaikka makeasta tykkäänkin. No, kääretortut eivät koskaan ole ollut minun juttuni vaikka ne hyvältä maistuvatkin.. :D Noo.. Ehkä joskus