Nämä leivoin jo torstaina, mutta nyt vasta saan aikaiseksi päivitettyä. Näissä kesti ja kesti ja kesti ja tiskiä tuli..

Kauppalista:
2kpl Sitruunaa
1pkt Vadelmamarmeladia
2dl Kuohukermaa
450g Vihreää marsipaania
Muut aineet:
Voita
Kananmunaa
Sokeria
Vehnäjauho
Leivinjauhetta
Vanilliinisokeria
Vanilijakreemijauhetta
Muffinssivuokia

Laita uuni kuumenemaan 200C. Sulata voi(100g) ja anna sen jäädä jäähtymään. Vatkaa munat(3kpl) ja sokeri(2dl) vaahdoksi. Yhdistä Vehnäjauho (3½dl), sokeri(2dl), leivinjauhe(2tl) ja vanilliinisokeri(2tl) sekoita keskenään. Pese sitruunat ja raasta toisen sitruunan kuori munavaahdon joukkoon sekä puolet kuivista aineista. Nostele nuolijalla. Lisää joukkoon yhden sitruunan mehu (varo siemeniä!) ja puolet kuivista aineista, nostele nuolijalla. Lisää loput kuivat aineet ja toisen sitruunan mehu. Asettele muffinivuokiin.

IMG_1540-normal.jpg

Anna olle uunissa niin kauan että pinta muuttuu kauniin väriseksi. Minulla oli n. 20min ja niistä tuli tälläisiä:

IMG_1542-normal.jpg

Eivät ne oikeasti ole noin tummia, salama huijaa. Mutta hieman tummahkoja niistä siis kuitenkin tuli. Vähempi aika olisi riittänyt.
Anna muffinien jäähtyä. sillävälin valmista kreemi. Laita kulhoon kuohukerma ja vanilliinisokeri (2tl) ja vaahdota. Lisää n. puolessa välissä vaahdotusta vanilijakreemijauhe (1rkl) Laita valmis vaahdotettu kreemi jääkaappiin. Irrottele muffinit vuuista. Leikkaa muffinien päältä kolmiomaisesti, niin että muffinii tulee kolo ja hattu on kolmion mallinen. Täytä kolo vadelmamarmeladilla (tai maun mukaan) ja laita hattu kärki ylöspäin marmeladin päälle.

IMG_1547-normal.jpg

Kun olet tehnyt kaikille näin, ota jääkaapista kreemi ja voitele jokainen muffini kerroksella kreemiä. Alareunoja myöten, mutta katso että kuitenkin riittää kaikkiin muffineihin!

IMG_1551-normal.jpg

Kun kaikki on voideltu, laita jääkappiin jähmettymään. Sillävälin ota marsipaani ja kaulitse siitä iso levy. Ota 9-11cm muotilla ympyröitä, riippuen muffinien koosta. Minä otin pienen ympyrän jota sitten kaulitsin vielä vähän ohuemmaksi. Päällystä voidellut muffinit marsipaaniympyröillä ja leikkaa ylimääräinen reunoista pois. Kannattaa viedä osa välillä jääkaappiin ettei kreemi pehmene liikaa.

IMG_1557-normal.jpg

Minä tein vielä osan päälle ruusukoristeet, en kaikkiin. Mutta kun jäi marsipaania sen verran että tein muutamat ruusut. Hyviä tuli.

IMG_1559-normal.jpg