Kirjaimellisesti. Minun ruoanlaittoni ei tänään oikein onnistunut... Ruuaksi tarjolla oli siis täytetty lihamureke, lohkoperunat sekä aurajuustoporkkanat. Ensinnäkin porkkanat eivät meinanneet kypsyä ja mureke meinasi olla uunissa liian kauan. Ja sotkua tuli. Ja tiskiä.

Kauppalista:
400g Jauhelihaa
1pss Ranskalainen Sipulikeitto (BlåBand)
2dl Ruokakermaa
Punainen paprika
Sipuli
Mozzarellajuustoa
500g Porkkanaa
Aurajuusto -ruokakermaa
1pss Aurajuusto murua
Muut aineet:
Kananmuna
Korppujauho
Oliiviöljy
Suola
Mustapipuri
Chilijauhe
Sipulijauhe
Paprikajauhe

Laita uuni kuumenemaan 225C. Laita ranskalainensipulikeitto, korppujauhot sekä tavallinen ruokakerma kulhoon ja sekoita. Anna turvota jonkun aikaa. Sillävälin kuori perunoita 500-1000g ja laita kylmään veteen. Tee lihamureke taikina loppuun, eli lisää joukkoon jauheliha, yksi kananmuna, oliiviöljyä ja mausteet. Minä laitoin suola, mustapippuri ja chilijauhe.  Pilko täyteaineet eli punainen paprika ja sipuli ja mozzarella, riippuen sen pakkaustavasta. Minulla oli viipaloitua jonka sitten vielä pienensin pienemmiksi. Sekoita täyteaineet keskenään. Laita vuoan pohjalle murekemassaa niin että vuoan pohja peittyy. Laita täyteaineet päälle ja laita loppu murekemassa vielä täytteden päälle ja tasaa.

IMG_1496-normal.jpg

Pilko perunat lohkoiksi/veneiksi suunnilleen saman kokoisiksi. Itse yleensä pilkon perunat kuuteen osaan eli puoliksi ja sitten kolmeen osaan, mutta nyt minulla oli niin pieniä perunoita että laitoin vain neljään osaan. Mausta perunat oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Tai ihan oman maun mukaan. Laita murekevuoka isompaan uunivuokaan ja perunat siihen viereen. Paista uunissa 225-asteessa jonkun aikaa. Tarkoittaa 30-60min. Minulla oli melkein tunnin, mutta oli siis kypsää jo aiemmin.

IMG_1498-normal.jpg

Sitten lisäke.

Kuori 500g porkkanoita. Katko päät pois ja pilko porkkanat suunnilleen samanpaksuisiksi kiekoiksi. LAita uunin kestävään kulhoon/vuokaan. Kaada päälle Aurajuuston makuinen ruokakerma. Laita uuniin murekkeen kanssa n. 20min. Ota porkkanat pois n. 20minuutin jälkeen tai sitten kun tuntuvat haarukkaan vähän pehmenneiltä. Laita porkkanoiden päälle pussillinen Aurajuusto murua ja laita uuniin vielä n. 5minuutiksi. 

IMG_1505-normal.jpg 

Mureke ei ole oikeasti noin tumma mitä kuva antaa ymmärtää. Porkkanat meinasvat minulta jäädä vähän raaoiksi kun laitoin niin paljon murekkeen jälkeen ne vasta uuniin.. Melkein samaan aikaan ne voisi laittaa. Mureke ja perunat kkun kypsyvät reilu puolessa tunnissa. Mutta ensikerralla olen sitten viisaampi. Ehkä.. :)

Mureke hajosi leikatessa, tosin leikkasin sitä muovisella paistinlastalla ja juuri uunista tulleena.. Hajoamiseeen varmasti vaikutti myös se, että murekkeessa ei ollut reunoilla ollenkaan itse murekemassaa, vain pohjalla ja päällä ja välissä täytteet..

IMG_1507-normal.jpg

 

Murekkeessa meni pieleen oikeastaan kaikki. Itse massaa olli liian vähän täytteen määrään nähden, tai sitten täytettä oli liikaa murekemassan määrään nähden. Jokatapauksessa mittasuhteet olivat pielessä. Massa oli myös aika 'löysää' mutta kyllä se silti hyvältä maistui.

Porkkanat eivät meinanneet millään kypsyä, kun olivat minulla tuollaisessa kulhomaisessa astiassa, laakea olisi ollut parempi, mutta kun ei ole kuin tuo yksi. Lisäksi porkkanat olivat aivan uunin alatasolla koska muuten mureke olisi ollut ihan ylhäällä ja palanut. 

Mutta hyvää oli.