Päätin kokeilla siemennäkkärin valmistusta, se on ollut kokeilu listalla jo pitkään, mutta jostain syystä (laiskuun ja kiireen) vuoksi en ole saanut aikaiseksi.. No nyt päätin kokeilla, omia makumieltymyksiä ja kolmea eri ohjetta yhdistellen tein kaksi eri versiota kokeilu mielessä.
Ensimäinen versio:
1dl Auringonkukansiemeniä
1dl Seesaminsiemeniä
½dl Pellavansiemeniä
½dl Kurpitsansiemeniä
2dl Kiehuvaa vettä
½dl Oliiviöljyä
½tltl Suolaa
Uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
Sekoitetaan siemenet ja suola sekaisin ja keitetän vesi.
Kaadetaan kiehunut vesi siemenseokseen, sekoitetaan ja lisätään öljy.
Anna seistä 10min
Levitetään pellille ja eikun uuniin n. 50min
Ja toinen versio:
1dl Seesaminsiemeniä
½dl Unikonsiemeniä
½dl Pellavansiemeniä
½dl Kurpitsansiemeniä
½dl Kaurahiutaleita
2dl Kuumaa vettä
½dl Öljyä
½tl Suolaa
Sama valmistusohje kun ylempänä.
Paistoin pellit yhtäaikaa uunissa, vaihtaen paikkoja puolessa välissä.
En ole tyytyväinen kumpaakaan näkkäriin. Olivat ehkä hiukan liian kauan uunissa, pieni vivahde palaneenmakua (peittyy kylläkin kun laittaa margariinia päälle). Tämä tosin on pieni murheeni, sen saa aina korjattua paistoaikaa lyhentämällä.
Mutta. Molemmat näkkärit murenevat todella helposti, Levystä saa vain pieniä paloja, jos ison onnistuukin saamaan, murenee se heti kun nostaa ilmaan tai yrittää laittaa levitettä. Levitettä ei muutenkaan saa kunnolla laitettua palojen päälle.
Joten. Siemeniä kyllä nyt kaapissa riittää. Täytyy vain keksiä tapa, millä saan näkkärit vieläpä pysymään kasassa. Teinkö kenties liian ohuet levyt? Jossain ohjeessa myös käskettiin käyttää kananmunaa. Jossain taas käskettiin käyttää psylliumia että pysyy kasasa. Sitä en viitsisi ostaa, koska muuta käyttöä sille ei minulla ole, joten jäisi vain kaapinperälle..
Kokeilut jatkuu kunhan keksin millä saan pysymään leivät koossa..
Älkää ihmetelkö, jos samaan ohjeeseen törmäätte muuallakin neitssä, laitoin erään toisen blogin puolelle myöskin samat ohjeet/saman päivityksen. Ihan on tänään kokeiltu ohje omia siemeniä käyttäen.
Kommentit